30 Ocak 2011 Pazar
ÇİLEKLİ ÇİKOLATALI RULO PASTA
Bu pastayı ANNE WILLAN ın kitabından yapmıştım.Kitabın adı çikolatalı tatlılar ve pastalar.Resimlerle adım adım anlatılmış tüm aşamalar.Kestaneli
versiyonu da var ama ben pek kestaneyi sevmem,çileklisi daha güzel bence.
MALZEMELER
5 yumurta
2,5 kahve fincanı şeker
1 çorba kaşığı un
yarım su bardağı kakao
KREMASI İÇİN;
3 kahve fincanı krema
2 çorba kaşığı şeker
250 gr doğranmış çilek
YAPILIŞI
Yumrta sarıları ile aklarını ayırın.Yumurta sarılarına şekeri ekleyip 3-5 dakika çırpın.Yumurta aklarını da aynı şekilde katılaşana kadar çırpın.Unu,
kakaoyu yumurta sarılarına 3 adımda yavaş yavaş ilave edin.En son yumurta aakını karışımı söndürmeden yavaşça azar azar katın.Karıştırma işini tahta kaşıkla yaparsanız zorlanmazsınız.Orta boy fırın tepsinizi yağlayıp,yağlı kağıt serin.Hamuru tepsiye yayın.Keki ısıtılmış fırında 5-7 dk pişirin.
Kek kabardığında ve ele sertçe geldiğinde pişmiş demektir.Kek ılıdığında yavaşça rulo yapın,soğuyana kadar bu şekilde kalsın.
Krema ile şekeri çırpın.Çileği kremaya karıştırın.Kremayı katılaşana kadar dolapta bekletin.Ruloyu yavaşça açın kremayı spatulayla kekin üzerine sürün.Keki yeniden dikkatlice,sıkı bir rulo haline getirin.
Bir çay bardağı sütle çilekli kremşantiyi çırpın.Katılaşınca kremşantiyi
şanti torbasına doldurup,yıldız uçlu duyla pastayı süsleyin.
Resimdeki ufak eller oğluma ait.Pastayı yemek için sabırsızlanırken çektim
bu resmi.Oğlum çok beğendi pastayı umarım sizde beğenirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder