Bir haftadır yediklerimi kısıtlamalıyım diye o kadar çok paraladım ki kendimi.Şekerli,hamurişi yapmayacağım diyordum.Yapınca insan dayanamıyor
mutlaka yerken de abartıyor.Misafirim gelince işler değişti tabi.Misafirlerim için yaptım bu tarifleri.
önce tahinli kurabiye tarifini vereyim.Lezzetli,ağızda dağılan bir kurabiye.
TAHİNLİ KURABİYE
MALZEMELER
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı tahin
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz
4 su bardağı un
Yaptığımız tek şey bütün malzemeleri karıştırmak.Islak bez altında biraz beklettim.Kurabiyeleri yuvarlayıp, yağlanmış kağıt serili fırın tepsisine
diziyoruz.180 derecede 25-30 dakika pişiriyoruz.
PATATESLİ BÖREK
Böreğimi baklava yufkasıyla hazırladım.Baklava yufkasıyla yapılan börekler
gerçekten çok güzel oluyor.Pratik bir börek.1 paket yufkadan 3 tepsi börek
çıktı bir o kadar da bereketli oluyor yani...
MALZEMELER
1 Paket baklava yufkası
1 paket teremyağ
1 yumurta sarısı
çörekotu,susam
İÇİ İÇİN;
1 kilo patates
2 yumurta akı
300 gr kaşar peyniri
1 demet maydanoz
yarım demet dereotu
tuz,pulbiber,karabiber
Benim misafirim kalabalıktı.Siz bu kadar malzeme kullanmasanız da olur tabi:)1 paket de 50 adet yufka vardı.Kişi sayısına göre kullanın.
İÇİ İÇİN;Patatesleri haşlıyoruz,rendeliyoruz.Diğer malzemeleri de ilave ediyoruz.
Börekleri hazırlarken 3 adet yufka kullanıyoruz.
İlk yufkayı tezgaha seriyoruz.Erittiğimiz yağı fırçayla nazikçe yufkaya sürüyoruz.Nazikçe diyorum çünkü yufkalarımız hemen yırtılıyor.
İkinci yufkayı da birincinin üstüne seriyoruz.Yağı sürüyoruz.
Üçüncü yufkayıda seriyoruz.Üstüne yağ sürmeden harcı 2 yemek kaşığı kadar
yufkanın uç kısmına sigara böreği yapar gibi yayıyoruz,yavaşça rulo yapıyoruz.
Tırtıklı bir bıçakla 3'e ya da 4'e bölüyoruz.
Üstüne yumurta sarısı,çörekotu,susam serptim.180 derecede 20 dk pişirdim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder